Του Ηλία Νταλούμη

Η «Α&Δ» ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που, στο τεύχος του Ιανουαρίου 2019 (σελ. 50), αναφερόταν στα προγράμματα που μόλις είχαν πάρει την έγκριση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικού Επιτελείου (ΣΑΓΕ): αφενός για την υποστήριξη των υπαρχόντων 11 ελικοπτέρων S-70 Aegean Hawk της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού και αφετέρου για την προμήθεια 4 MH-60R Seahawk. Από τότε και τα δύο προγράμματα έχουν προχωρήσει και ήδη ασχολείται με αυτά το US Navy.

Ο λόγος που εμπλέκεται το US Navy είναι ότι (και αυτά) θα είναι προγράμματα που θα γίνουν μέσω FMS και τα συμβόλαια θα είναι Government to Government ή «διακρατικά», αν προτιμάτε την ελληνική ορολογία. Να σημειωθεί ότι το μεν πρόγραμμα της προμήθειας των τεσσάρων MH-60R Seahawk που, βεβαίως, θα είναι καινούργια και θα συνοδεύονται από την αντίστοιχη FOS (Follow On Support), ήτοι την υποστήριξή τους, θεωρείται το «εύκολο».

Αντίθετα, το πρόγραμμα της υποστήριξης των 11 S-70 Aegean Hawk σαφώς και είναι πιο δύσκολο. Και ο λόγος είναι απλός. Τα ελικόπτερα αυτά «έχουν τα χρονάκια τους» και αρκετά από τα συστήματα που διαθέτουν δεν παράγονται πλέον. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική «έρευνα αγοράς» είναι πολύ πιο δύσκολη, ενώ κάποια όργανα σίγουρα θα χρειαστεί να αντικατασταθούν με νεότερα, δηλαδή θα υπάρξει αυξημένο κόστος. Στο Πολεμικό Ναυτικό πάντως αισιοδοξούν ότι η λύση θα βρεθεί –και το σημαντικότερο, θα εφαρμοστεί– μέσα στον τρέχοντα χρόνο. Να σημειώσουμε ότι, μόλις φτάσουν οι σχετικές προτάσεις από το US Navy, τότε θα εμπλακεί η ΓΔΑΕΕ, προκειμένου να γίνουν τα συμβόλαια.

TΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «Α&Δ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ.