Νότια της Κρήτης θα βρεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα βρεθεί συνοδευόμενο από τέσσερες γαλλικές μονάδες επιφανείας, ένα γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο και τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού. Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο και τα αεροσκάφη τύπου «Rafale» που μεταφέρει, θα προχωρήσουν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου σε ασκήσεις συνεργασίας με F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, κατά τον πλου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Rafale του «Charles de Gaulle» προχώρησαν σε σενάρια εκπαίδευσης με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, αλλά και με τις δυνάμεις αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε πολύ στενές διαβουλεύσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση των αμυντικών δεσμών τους με το Παρίσι. Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί βρέθηκε χθες και σήμερα στη Λευκωσία, ενώ την επόμενη εβδομάδα, 24 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα, με ευρύτατη ατζέντα συνομιλιών.

Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας μιλάει στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle”, πριν λίγες ώρες, ενώ αυτό βρίσκεται στα ανοιχτά της Κύπρου.
Αεροσκάφος “Rafale”, ενώ απονηώνεται από το “Charles de Gaulle”.
Φωτογραφία από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν η Φρεγάτα του Π.Ν. «ΣΠΕΤΣΑΙ» συνόδευε το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” στα νότια της Κρήτης