Αναμενόμενες ήταν οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επιβεβαιώθηκε και από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προ ολίγων ωρών. Ο Γιώργος Μπλιούμης αποστρατεύεται μετά και την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τριών ετών στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ και τη θέση του καταλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μέχρι πρότινος Αρχηγός ΑΤΑ.

Συγκεκριμένα,

To ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, την προαγωγή του στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και την απονομή σε αυτόν  του Τίτλου  Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

-Την τοποθέτηση του Αντιναυάρχου  Ιωάννη Δρυμούση (ΠΝ) ως Επιτελάρχη μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.