Του Αλέξανδρου Τάρκα

Μέγιστη ανησυχία επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά τις πληροφορίες και αναλύσεις φιλικών ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ότι, παρά την πρόσφατη συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας για την αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας, θα υπάρξει, αργά ή γρήγορα, κλιμάκωση με άμεσο αποτέλεσμα την πρόκληση νέου μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Α&Δ», ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επεσήμαναν, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με ομολόγους τους και πρόσφατων συνεδριάσεων οργάνων της Ε.Ε., ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή στην ελληνική επικράτεια. Η Αθήνα υπογραμμίζει ότι η παράταση και -πολύ περισσότερο- η επιδείνωση του Μεταναστευτικού θα έχει σοβαρές συνέπειες στη σταθερότητα της χώρας, προκαλώντας αναταράξεις απρόβλεπτων διαστάσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση (λαμβάνοντας πάντως μέριμνα για την αποφυγή δημοσιοποίησης των επισημάνσεών της στην κρίσιμη περίοδο μετά την τυπική έξοδο από την εποχή των Μνημονίων) τονίζει προς την Ε.Ε. ότι δεν συνειδητοποιεί όλα όσα συμβαίνουν στον άμεσο γεωγραφικό περίγυρό μας και τις επιπτώσεις που μπορεί να επακολουθήσουν.

TΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «Α&Δ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ.