Επιμέλεια Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Οι αρχές ασφαλείας της Λετονίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ ξένης χώρας. Διάφορα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τη Ρωσία. Το λετονικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων LETA ανέφερε ότι ένας άνδρας συνελήφθη, το Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος όμως δεν κατονομάστηκε από τις αρχές ασφαλείας.

Ωστόσο, η σύλληψη κρατήθηκε μυστική και ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα. Η κυβέρνηση της Ρίγα ανέφερε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε μετά από έρευνες σε πολλά διαφορετικά σημεία της λετονικής πρωτεύουσας. Ο κρατούμενος, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, είναι Λετονός υπήκοος, διερευνάται για κατασκοπεία και έχει ήδη κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου. Επίσης, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως κατάσκοπος ήταν επιφορτισμένος με συλλογή πληροφοριών στρατιωτικού χαρακτήρα από περιοχή της Λετονίας που συνορεύει με τη Ρωσία.

Την υπόθεση ανάλαβε δικαστήριο της Ρίγα, όπου και αποφάνθηκε ότι ο ύποπτος πρέπει να φυλακιστεί. Οι αρχές ασφαλείας αρνήθηκαν να ονομάσουν τον κρατούμενο ή να αποκαλύψουν το όνομα της χώρας για την οποία φέρεται να κατασκόπευε.