Από το κατάστρωμα της Type 23 φρεγάτας “HMS Kent” του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που βρίσκεται αγκυροβολημένη αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Babcock παρουσίασαν σε Έλληνες δημοσιογράφους την πρότασή τους για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η πρόταση, σύμφωνα με τους ομιλητές, ξεχωρίζει ως «οικονομικά ανταγωνιστική» (“extremely cost-effective”, “competitive”) και πλήρης. 

Το «παρών» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου, έδωσαν, επίσης, στελέχη των εταιρειών Thales και MBDA, που συνεργάζονται με την Babcock για την παραγωγή της Arrowhead 140 (αλλά …και με ανταγωνίστριά της εταιρία), καθώς και στελέχη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπως η πρέσβης Κέιτ Σμιθ και ο εμπορικός ακόλουθος Σωτήρης Λεοντάρης. 

Η κυρία Σμιθ υπογράμμισε ότι «η βρετανική πρόταση είναι πολύ δυνατή. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Θα αναζωογονήσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Τζόναθαν Γουόλτον της Babcock υποστήριξε ότι η πρόταση ανταποκρίνεται και στους τέσσερις πυλώνες των ελληνικών απαιτήσεων και αναγκών: αγορά νέων φρεγατών, αναβάθμιση υφιστάμενων (ΜΕΚΟ),  ενδιάμεση λύση μέχρι την παράδοση των νέων πλοίων και βιομηχανική συμπαραγωγή. Ο ίδιος παρουσίασε μάλιστα ως απτό παράδειγμα και τη φρεγάτα HMS Kent που είχε αναβαθμιστεί από την Babcock το 2018. 

Σύμφωνα με τον Γουόλτον, εάν γίνει δεκτή η βρετανική πρόταση, και οι τέσσερις νέες φρεγάτες Arrowhead 140 του ΠΝ θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα με δυνητικό ορίζοντα παράδοσης το 2025 και σε τιμή «ανταγωνιστική». Το ύψος της πάντως δεν αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τα ελληνικά ναυπηγεία θα μπορούσε να έχει και μέλλον πέραν των συγκεκριμένων φρεγατών, χωρίς να δίνουν (όπως άλλωστε και οι ανταγωνιστές τους) περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο διευκρίνισαν ότι, ως ενδιάμεση λύση, προσφέρουν δύο φρεγάτες Type 23.