Τη σύμβαση υπέγραψε ο ναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA.Αυτή η σύμβαση για τους τους πυραύλους SCALP της ΠΑ περιλαμβάνει την προμήθεια σχεδιασμού, αποστολής ανταλλακτικών, συντήρηση και τεχνική βοήθεια. Αυτό θα παρατείνει τηνεπιχειρησιακή υπεροχή του όπλου έναντι μελλοντικών απειλών.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA, και έρχεται 55 χρόνια μετά την υπογραφή μας για το πρώτο συμβόλαιο Exocet με την Ελλάδα. Η δέσμευσή μας από τότε δεν μειώθηκε ποτέ και μας τιμά ιδιαίτερα αυτή η πρόσθετη έκφραση εμπιστοσύνης από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προς την MBDA για την αναβάθμισης μέσης ζωής των πυραύλων SCALP. Ενισχύει και πάλι τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε βασικές κυρίαρχες ικανότητες που παρέχουν τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο πύραυλος SCALP εξοπλίζει σήμερα τα Mirage 2000-5 και τα Rafale της ΠΑ. Οι πύραυλοι οι οποίοι θα αναβαθμιστούν αποτελούν μέρος του αρχικού πακέτου που εξοπλίζουν τα Mirage 2000-5. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα παρήγγειλε και άλλους πυραύλους SCALP ως μέρος του πακέτου όπλων για τα 18 Rafale που παρήγγειλε το 2021 και τα επιπλέον έξι Rafale που παρήγγειλε το 2022.