Ο δημοσιογράφος της «Κ» Βασίλης Νέδος επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ το οποίο έχει αγκυροβολήσει στον όρμο του Φαλήρου και κατέγραψε μοναδικές εικόνες από τη ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού

Ο δημοσιογράφος της «Κ» Βασίλης Νέδος πισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ το οποίο έχει αγκυροβολήσει στον όρμο του Φαλήρου και κατέγραψε μοναδικές εικόνες από τη ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, στο οποίο υπηρετούν εκατοντάδες ναύτες, πεζοναύτες, καθώς και μέλη της γαλλικής ναυτικής δύναμης. Το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine και ελικόπτερα Caïman και Dauphin (Panther).

Στο αεροπλανοφόρο θα μεταβούν οι αντιπροσωπείες των Γαλλίας και της Ελλάδας αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων για την απόκτηση των φρεγατών Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και των έξι επιπλέον Rafale, που θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 αεροσκαφών.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, οι Έλληνες και Γάλλοι επίσημοι θα ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή του γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια δείπνου που πρόκειται να παρατεθεί στο καρέ των αξιωματικών, αναμένεται να εξεταστούν θέματα περαιτέρω συνεργασίας των δύο υπουργείων Άμυνας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο Σαρλ ντε Γκωλ ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard.

Οι δύο Αρχηγοί αναμένεται να συμφωνήσουν στη διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και την διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων ανάμεσα στις Ελληνικές και τις Γαλλικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή Ελλήνων καταδρομέων και μελών της θρυλικής Γαλλικής «Λεγεώνας των Ξένων».

Δημοσιεύθηκε στο www.kathimerini.gr