Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι περισσότεροί επενδυτές προτιμούν να επικεντρώνονται σε μετοχές εταιρειών που γνωρίζουν καλά ή συμμετέχουν σε δείκτες. Η στάση αυτή είναι σωστή, αλλά πολλές φορές μας κρατά μακριά από αξιόλογες εταιρείες και -πιθανόν- κερδοφόρες επιλογές.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια εταιρεία που οι περισσότεροι επενδυτές  πιθανόν να μη τη γνωρίζουν. Την εκτιμούν όμως  και την εμπιστεύονται όλοι οι κατασκευαστές αεροσκαφών και αυτοκινήτων μεταφοράς εμπορευμάτων. Τα προϊόντα της βρίσκονται στους κινητήρες, στην άτρακτο και στους τροχούς  των περισσότερων αεροσκαφών. Θα μιλήσουμε για την εταιρεία Ηowmet Αerospace  η οποία παράγει μεταλλικά μέρη κινητήρων αεροσκαφών, μεταλλικά μέρη αεροσκαφών πολιτικής και στρατιωτικής χρήσης και οχημάτων, καθώς και εξειδικευμένα συστήματα στερέωσης και σύνδεσης μεταλλικών μερών. Η εταιρεία έχει έδρα στο Pittsburgh, αλλά  διαθέτει εργοστάσια στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία και την Ιαπωνία.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Pittsburgh, αλλά διαθέτει εργοστάσια στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία και την Ιαπωνία.

Τα εξαρτήματά της είναι πολύ σημαντικά για τα αεροσκάφη F-35 και για όσα άλλα συστήματα έχουν τεχνολογία stealth. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συστήματα στερέωσης και σύνδεσης μεταλλικών μερών, που παράγει, καλύπτουν τα εμπορικά και αμυντικά αεροσκάφη από το ρύγχος έως την ουρά!  Τα εξαρτήματα μηχανών που παράγει, εκτός των άλλων, χρησιμοποιούνται στους κινητήρες της Pratt & Whitney  που κινούν τα σημαντικότερα πολιτικά αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων  και των  αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo.

Η Howmet Aerospace μπορεί να παράγει το 90% όλων των δομικών και περιστρεφόμενων εξαρτημάτων αεροκινητήρων και υποστηρίζει ότι έχει εφεύρει πάνω από το 90% όλων των κραμάτων αλουμινίου που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αεροσκάφη. Οι πωλήσεις της είναι μοιρασμένες κατά 50% στις ΗΠΑ και 50% στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ρίζες της  Ηowmet φτάνουν στο 1926 με την ίδρυση της Austenal, εταιρείας που κατασκεύαζε υλικά για οδοντιατρικές συσκευές. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, η Austenal επεκτάθηκε στηn κατασκευή ανταλλακτικών για υπερσυμπιεστές κινητήρων αεροσκαφών με ανώτερα χυτά υλικά, όταν η General Electric ζήτησε βοήθεια για να βελτιώσει τις κατασκευαστικές πρακτικές της, ώστε να ανταπεξέλθει στις  απαιτήσεις παραγωγής ενόψει του πολέμου.

Το 1958, η Howe Sound Company, εταιρεία εξόρυξης μετάλλων , εξαγόρασε την Austenal και, την επόμενη χρονιά,  τη Michigan Steel Casting Co. (MISCO), η οποία παρήγαγε μεταλλικά εξαρτήματα για ηχητικά συστήματα.  Η MISCO  είχε αναπτύξει καινοτομίες και κατείχε σημαντική τεχνογνωσία  στη διαδικασία  χύτευσης  και στερεοποίησης, ώστε να παράγει εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματα ηχητικών συστημάτων.

Η Howe  μετονομάστηκε το  1968 σε Howmet, σηματοδοτώντας και  τη μετάβαση από εταιρεία εξόρυξης σε κατασκευαστή μεταλλικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Η  Howmet, με τη σειρά της, εξαγοράστηκε το 1975 από την Pechiney, τη -γαλλικών συμφερόντων- πολυεθνική εταιρεία αλουμινίου με παρουσία και στη χώρα μας, καθώς το 1960 ήταν ο ιδρυτής της «Αλουμίνιο της Ελλάδος». Το 1989, η Pechiney αγόρασε τον όμιλο εταιρειών Cercast και μετέφερε στη Howmet τεχνογνωσία για τη βιομηχανία χύτευσης αλουμινίου.

Two U.S. Air Force F-35 Lightning II aircraft assigned to the 34th Fighter Squadron at Hill Air Force Base, Utah, arrive at Ämari AB, Estonia, Feb. 24, 2022. Aircraft and crews will work closely with Allies in the Black Sea region to reinforce regional security during the current tensions caused by Russia’s continuing military build-up near Ukraine. (Courtesy Photo)

Το 1995, η Pechiney πούλησε την Howmet σε μια κοινοπραξία της Cordant και του Ομίλου Carlyle. To 2000 η Cordant μεταβίβασε τη συμμετοχή της (84,7%) στην Alcoa. To 2016 η Alcoa έκανε spin-off (απόσχιση κλάδου) τον τομέα αμυντικών συστημάτων και -ύστερα από τη προσπάθεια ανάληψης του ελέγχου της εταιρείας από τους μετόχους μειοψηφίας και το hedge fund Elliott Management Corporation και αφού ακολούθησε άλλο ένα νέο spin-off προέκυψε- την 1η Απριλίου 2020 η Howmet Aerospace!

Για το 2021, η εταιρεία  ανακοίνωσε  κύκλο εργασιών $ 5 δις, ενώ για το 2022 αναμένει αύξηση πωλήσεων στα $ 5,6  δις και για το 2023 στα $ 6,3 δις. Τα κέρδη για το 2021 ήταν $ 1,01 ανά μετοχή, ενώ για το 2022 αναμένει κέρδη αυξημένα κατά 40%  που θα διαμορφωθούν περίπου στα $ 1,40. Για το 2023 αναμένει περαιτέρω αύξηση στα $ 1,85 ανά μετοχή

Η μετοχή της εταιρείας με τιμή κλεισίματος $ 33.95  διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 31,21, μερισματική απόδοση μόλις 0,25%  και λόγο τιμής προς λογιστική αξία 4,17. Ο λόγος δανείων προς σύνολο ενεργητικού είναι 42,5% και ο λόγος Δ=δανείων προς ίδια κεφάλαια είναι 125,8%.

Διάγραμμα τιμών της μετοχής της HOWMET AEROSPACE.

Η τιμή της μετοχής  σημείωσε σημαντικά κέρδη  τα τελευταία έτη, έχοντας σχεδόν τριπλασιάσει την αξία που είχε στα «γενέθλιά»  της, την 1η Απριλίου του 2020. Το τελευταίο διάστημα, παρόλο που έχει χάσει την ανοδική της ορμή, παρατηρούμε (στο κάτω μέρος του παραπάνω διαγράμματος) ότι υπεραποδίδει του δείκτη  S&P 500 . Οι διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων, που  επενδύουν στον κλάδο της Αμυντικής Βιομηχανίας, έχουν τοποθετήσει περίπου το 4% του ενεργητικού των αντίστοιχων Fund στην μετοχή.

Μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Elliott Management Corporation με ποσοστό 9,83%, ακολουθεί  η VANGUARD GROUP (διαχειριστής κεφαλαίων ) με  9,79% και ύστερα η BLACKROCK με 9,46%. Κανείς άλλος μέτοχος δεν κατέχει πάνω από 5%.

Κοιτώντας τη συνολική εικόνα της εταιρείας, αναμένουμε σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και των κερδών τα επόμενα έτη. Η εκτίμηση αυτή βασίσετε στο γεγονός ότι οι βασικοί πελάτες της Howmet  εκτιμούν πως θα έχουν αύξηση πωλήσεων. Σημαντική διανομή μερίσματος δεν αναμένουμε για τα επόμενα έτη. Αποτελεί περισσότερο επιλογή  μετοχής για πιθανή μελλοντική ανάπτυξη ή μελλοντική εξαγορά και λιγότερο επιλογή για είσπραξη μερισμάτων.