Μιλώντας στη Βουλή, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε: «…ναι, να βρεθεί τρόπος συνέχισης λειτουργίας των ‘Ναυπηγείων Ελευσίνας’, αλλά όσον αφορά στην παράταση του χρόνου λειτουργίας, αν δεν έχουμε διαβεβαιώσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, δεν είμαστε τόσο πρόθυμοι να την παράσχουμε. Κι αυτό θέλω να καταστεί σαφές. Έχουμε δύο πλοία τα οποία καθυστερούν πάρα πολύ, αδικαιολόγητα πολύ, και τα χρειαζόμαστε… Η πυραυλάκατος «Νούμερο 6» έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 95%. Είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά όχι απολύτως… το σκάφος είναι στο νερό και γίνονται οι τελικές δοκιμές…

Άποψη των εγκαταστάσεων των Ναυπηγικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Ελευσίνας Α.Ε.

Όμως η πυραυλάκατος «Νούμερο 7» καθυστερεί ακόμα. Το πρόγραμμα κατασκευής έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 75%, κατά τα 3/4. Απομένει όμως ένα ικανό ποσοστό 25% και, εξ αυτού του λόγου, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και των δύο πυραυλακάτων ως τις 31 Μαρτίου του 2020, οπότε και λήγει η παράταση που είχε δώσει το Πολεμικό Ναυτικό, καταβάλλοντας επιπλέον χρήματα. Επομένως, ή θα απαιτηθεί η δρομολόγηση διαδικασίας για έγκριση νέας παράτασης νομοθετικής ρύθμισης ή θα συμβεί κάτι άλλο, διότι όπως ενδεχομένως ξέρετε, αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή για τα ‘Ναυπηγεία Ελευσίνας’. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής συνομιλεί ήδη και διαπραγματεύεται με τη διοίκηση των ‘Ναυπηγείων Ελευσίνας’. Η διαδικασία όμως αυτή δρομολογείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο βρισκόμαστε σε στενή επαφή αφού το ενδιαφέρον μας είναι δεδομένο…

Αναφορικά με τα κόστη, που έχει δαπανήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Το συνολικό συμβατικό τίμημα ήταν περίπου 326 εκατομμύρια για τις δύο συγκεκριμένες πυραυλακάτους, δηλαδή την «Νούμερο 6» και την «Νούμερο 7». Ισχύει μέχρι την ανάληψη συντονισμού ολοκλήρωσης της ναυπήγησης αυτών των πλοίων από το Πολεμικό Ναυτικό. Στη συνέχεια, απαιτήθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος που καθορίστηκε με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, παράταση εργασιών και πρόσθετη χρηματοδότηση. Το σύνολο των χρημάτων, από το έτος 2016, κατά το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε τη χρηματοδότηση και μέχρι σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των 84,64 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, το Πολεμικό Ναυτικό εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει λεφτά για τη ναυπήγηση των πλοίων και όπως καταλαβαίνετε, έχει την απαίτηση να παραδοθούν οι δύο πυραυλάκατοι…»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «1th Annual Capital Link Greek Shipping Forum» είπε: «… Η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς ναυτιλία, καθώς ο πυρήνας της οικονομίας και του πολιτισμού της είναι η ναυτιλία… χθες, στη συνάντηση που είχαμε με μία πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατά την οποία είχαμε πολύ σοβαρές συζητήσεις για διάφορα θέματα της οικονομίας μας, ένα από αυτά που μας επισήμαναν ήταν το πόσο σημαντική και δυνατή είναι η ελληνική ναυτιλία κι ένα από τα θέματα για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον ήταν τα ναυπηγεία…

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω ήδη πάει δύο φορές στην Ουάσιγκτον για το ναυπηγείο, την περασμένη Δευτέρα ήρθαν από την αμερικανική κυβέρνηση και ίσως την επόμενη βδομάδα έρθει νέα αντιπροσωπεία. Στόχος είναι έως τα τέλη Μαρτίου, να έχουμε στην Ελευσίνα το ίδιο μοντέλο που είχαμε και στο ναυπηγείο της Σύρου, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες εφοπλιστές να επιλέξουν ένα ναυπηγείο εδώ στην Αττική για ανακαινίσουν και να επισκευάσουν τα πλοία τους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και πολύ καλή και ποιοτική εργασία… Πολύ σύντομα, λοιπόν, θα έχουμε πολύ καλά νέα όσον αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία εδώ στην Ελλάδα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αυτό.».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, είπε: «…Εάν δεν υπογράψει ο κ. Ταβουλάρης τα ναυπηγεία θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους… Η περίπτωση να ανανεώνουμε διαρκώς τα συμβόλαια του Πολεμικού Ναυτικού και να πληρώνει το κράτος για να μένουν ημίκλειστα ή ημιανοιχτά τα ναυπηγεία χωρίς το Ναυτικό να παίρνει και τις πυραυλακάτους που θέλει στην ώρα τους, μόνο και μόνο για να λέμε όλοι πόσο αγαπάμε τα ναυπηγεία, δεν υπάρχει.». Για να προσθέσει: «… ετέθη από τον κ. Πρωθυπουργό ως ενδιαφέρον της Ελλάδος, στον πρόεδρο Τραμπ, στη συνάντησή μας στον Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου και ορίστηκε ο ομόλογός μου υπουργός κ. Γουίλμπουρ Ρος ως άνθρωπος που θα εξετάσει αυτό το ζήτημα και ήδη υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από την αμερικανική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πολεμικό Ναυτικό ελπίζουν ότι η μεν πυραυλάκατος Νο. 6 θα παραδοθεί στο Ναυτικό περί το δεύτερο μισό του Ιουνίου του 2020, ενώ η καθέλκυση της Νο7 αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2020 δηλαδή όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα κλείσει ένα σοβαρότατο πρόβλημα κι όχι μόνον για το Ναυτικό.

Εξάλλου μέσα στον τρέχοντα μήνα, Μάρτιο, θα έχουμε εξελίξεις τόσο για την περίπτωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά όσο και για την ΕΛΒΟ. Βλέπετε το Υπουργείο Οικονομικών –που τόσο προσπαθεί να «κουμαντάρει» τα της αμυντικής βιομηχανίας– σαφώς και είναι προσανατολισμένο σε άλλες εποχές. Έτσι για την μεν ΕΑΒ κατόρθωσε να διορίσει διοίκηση μετά από εφτά (7) μήνες, ενώ για τα ΕΑΣ επικρατεί «σιγή ιχθύος». Προφανώς αγνοούν ότι η μόνη εφικτή και αποτελεσματική λύση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι ακολουθούν την πεπατημένη. Ήτοι « να βολέψουμε και κανά δικό μας» .