Μια σειρά ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκαν τον μήνα που μας πέρασε. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να τις συσχετίσουν  με την ένταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στην περιοχή των Ιμίων, μάλλον θα πρέπει να ψάξουν πολύ για να δικαιολογήσουν την άποψή τους. Γιατί πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτές οι ασκήσεις – οι πρώτες του χρόνου – γίνονται κάθε τέτοια εποχή εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, από 29 έως 30 Ιανουαρίου 2018, στον Σαρωνικό, το  Μυρτώο και το κεντρικό Αιγαίο πέλαγος, είχαμε την «Αστραπή 1/18». Σε αυτήν συμμετείχαν φρεγάτες (οι ασκήσεις «Αστραπή» είναι της Διοίκησης Φρεγατών), πλοίο γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018, διεξήχθη στον Παγασητικό το κεντρικό Αιγαίο και την Σκύρο, όπου έγινε η αποβατική ενέργεια, ο «Αιγιαλός 01/18». Συμμετείχαν 4 αρματαγωγά, μία φρεγάτα, ελικόπτερα ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Τις ίδιες περίπου ημέρες, για την ακρίβεια στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Μυρτώο Πέλαγος η «Ορμή 01/18» με τη συμμετοχή πυραυλακάτων και ελικοπτέρων.

Τέλος, από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018 έγιναν στο Μυρτώο, κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο η «Αστραπή 2/18» και η «Βροντή 1/18». Εδώ πήραν μέρος φρεγάτες, κανονιοφόροι, υποβρύχια, πλοίο γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Σε όλες τις παραπάνω ασκήσεις συμμετείχαν και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.