Από την Παρασκευή 21 ως και την Κυριακή 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί το φετινό (δεύτερο κατά σειρά) συνέδριο και επιστημονικό σεμινάριο «Διάλογοι της Νισύρου» στο ομώνυμο ακριτικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.

«Οι Διάλογοι της Νισύρου», που οργανώνονται από το Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος, είναι μία δεξαμενή σκέψης που φιλοδοξεί να προωθήσει ιδέες και έργα, με στόχο την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σε μία περιοχή βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτισμικής αλληλοκατανόησης και διεθνούς συνεργασίας.

Το όραμα του Ιδρύματος, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρός του Παν. Μίχαλος, είναι «να αναδειχθεί ένα μικρό νησί σε σύμβολο βιώσιμης διαχείρισης του ανθρώπινου και φυσικού πλούτου και, με αυτό τον τρόπο, να συμβάλλουμε στη διάνοιξη νέων δρόμων για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο διοικητικό συμβούλιο και στη συμβουλευτική επιτροπή των «Διαλόγων του Νισύρου» συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα και εξωτερικό, όπως οι πρέσβεις επί τιμή Θ. Θεοδώρου, Αλ. Κογεβίνας, Ευθ. Καρόκης και Δημ. Παρασκευόπουλος και οι πρώην πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα Τ. Νάιλς, Τσ. Ρις και Ντ. Σμιθ.